Buitenplaats Koningsweg

Een gevarieerde woon-werklocatie voor creatieve bewoners.

Niets is wat het lijkt op Buitenplaats Koningsweg in Arnhem. Dit verrassende ‘dorpje’ net ten noorden van Arnhem - dicht bij de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe - is in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gesticht als twee gecamoufleerde kazerneterreinen rondom vliegveld (Fliegerhorst) Deelen. De bezetters vermomden de militaire gebouwen als boerendorpjes om ontdekking vanuit de lucht te voorkomen.

Een culturele enclave
Inmiddels is hier een culturele enclave gerealiseerd: een plek waar (tijdelijke) kunst en landschap, wonen en werken, natuur, erfgoed en architectuur hand in hand gaan. Ook is er ruimte voor bijzondere short-stay verblijven in de vorm van follies, die straks mengen met bijzondere oude en nieuwe gebouwen. Dit zorgt voor een gevarieerde woon-werklocatie voor creatieve bewoners. Bij deze stoere pleisterplaats middenin het bos gaan we binnenkort in verkoop met eenentwintig nieuw te bouwen herenhuizen in het bos.

Locatie
Arnhem

Programma
diverse woningen waaronder 21 nieuwbouwwoningen (herenhuizen), herontwikkeling van bestaande gebouwen naar woon- en atelierruimte, loftwoningen en follies.

Planning
Binnenkort start de verkoop van KKN 1,2 en 3: 21 herenhuizen in het bos.

Website
www.buitenplaatskoningsweg.nl