MorgenWonen

Snel ontwikkelen en industrieel bouwen

In Nederland is grote vraag naar comfortabele, gezonde en betaalbare woningen. Woningen die inspelen op de behoeften en wensen van mens en maatschappij. VolkerWessels heeft als antwoord hierop MorgenWonen ontwikkeld.

Snel ontwikkelen en industrieel bouwen met MorgenWonen
De woningen van MorgenWonen worden volledig in de fabriek geproduceerd. Daardoor is er geen invloed van het weer zoals in traditionele bouw. Ook is de fabriek een beter te organiseren en veiligere werkomgeving. De hoogwaardige kant-en-klare bouwdelen (fundering, vloeren, gevels, dak en trap) en units (badkamer, toilet, meterkast en installaties) worden op de bouwplaats plug & play gemonteerd. Met MorgenWonen wordt bouwen assembleren. De woningen zijn binnen één dag wind- en waterdicht en worden binnen tien dagen na montage van de laatste woning woonklaar opgeleverd.

Circulair en duurzaam
De woningen zijn bovendien circulair. Want als het aan ons ligt, wordt een MorgenWonen-woning over tachtig jaar niet gesloopt, maar hergebruikt. Ook worden onze woningen standaard voorzien van een eigen materialenpaspoort. Hiermee worden de gebruikte materialen geregistreerd en op welke wijze deze zijn toegepast. Zo voorkomen we dat de waarde van deze materialen wordt verspild. Die waarde wordt in plaats daarvan omgeturnd naar bruikbare grondstoffen voor de toekomst.