Betaalbare en energiezuinige woningen in Enter

KondorWessels Projecten en Reggewoon tekenen voor bouw nieuwe woningen in Enter

In de groene woonwijk Berghorst in Enter wordt in meerdere fases nieuwbouw gerealiseerd. De tweede fase van het traject is gestart. In deze fase bouwt Reggewoon samen met KondorWessels Projecten 6 eengezinswoningen. Betaalbare en energiezuinige woningen.

Op donderdag 20 juli hebben Roy Hasselerharm, directeur van KondorWessels Rijssen en directeur-bestuurder John Olde Olthof van Reggewoon het contract getekend voor de bouw van 6 eengezinswoningen. Met de ondertekening starten ook direct de werkzaamheden voor de bouw. Duurzaam wonen staat hier centraal. Daarom worden de woningen duurzaam en gasloos gerealiseerd. Er komt een warmtepomp, vloerverwarming en een balansventilatie. Op het dak komen voldoende zonnepanelen voor de opwekking van de nodige elektra. De woningen zijn ruim en ook geschikt voor een groter gezin. Zo zijn er op de 1e verdieping 3 slaapkamers en een badkamer met toilet. De zolder is via een vaste trap bereikbaar.

Bouwen met MorgenWonen
Voor de bouw van deze woningen is gekozen voor het MorgenWonen product, een bouwconcept van VolkerWessels. De woningen worden in de fabriek geprefabriceerd: hier worden alle bouwonderdelen die voor de woningen nodig zijn, gemaakt. Vervolgens worden deze compleet aangeleverd op de bouwlocatie en daar gemonteerd.

Planning
Inmiddels is het bouwrijp maken van het plan De Berghorst fase 2 bijna afgerond. De productie van de MorgenWonen-woningen wordt in augustus opgestart. In oktober starten de voorbereidingen, de ontgraving- en boorwerkzaamheden. Daarna begint in november het monteren van de woningen op locatie. In de loop van 2024 verwachten we de nieuwe bewoners te verwelkomen in hun woning.

Mooie mix van woningen en huurprijzen
Reggewoon vindt het belangrijk om aanwezig te zijn in alle wijken, zo ook in nieuwbouwwijken. Het streven is om in ieder gebied te zorgen voor een mooie mix van huur en koop. In de wijk Berghorst fase 2 bouwt Reggewoon naast de 6 eengezinswoningen ook 5 levensloopgeschikte woningen en een appartementengebouw. De verschillende woningen en appartementen krijgen ook verschillende huurprijzen. Er zijn straks een aantal woningen geschikt voor jongeren. Dat maakt dat een bredere doelgroep in deze nieuwbouwwijk kan wonen.

Interesse in een nieuwbouwwoning in Enter?
Reageren is nog mogelijk. Reggewoon publiceert de woningen rond september op www.woninghuren.nl. Hiervoor moet u wel ingeschreven staan als woningzoekende. Huurt u al een woning van Reggewoon? Dan krijgt u voorrang op een nieuwbouwwoning. Maar ook dan moet u eerst ingeschreven staan al woningzoekende. Vul uw woonwensen in op woninghuren.nl en klik aan dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dan krijgt u een e-mail als voor u een passende woning beschikbaar is.