Wonderwoods

Leven in de natuur - middenin de stad.

De gemeente Utrecht heeft een ambitieuze strategie voor duurzaamheid, groen en gezondheid. Wonderwoods haalt de natuur naar de stad Utrecht, met als doel een gezonder (stedelijk) leven. Het bijzondere plan omvat twee hoge torens waarin plaats is voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. Beide torens zijn groen, met circa 360 bomen en ruim 9.600 struiken en bloeiende planten. Bij de ene toren zit het groen aan de buitenkant, op de balkons. Bij de andere toren bevindt het groen zich in de verschillende wintertuinen. De torens zijn op 25 meter hoogte met een dakpark met elkaar verbonden.

Aantrekkelijk aanzicht
Het aanzicht van Wonderwoods is van alle kanten aantrekkelijk en toegankelijk en het gebouw past goed bij de rest van de omgeving. Enerzijds is het robuust, zoals de grote kantoren in de omgeving. Anderzijds is het op detailniveau aangepast, voor een prettig straatniveau. Ook markeert het ontwerp een perfecte overgang tussen het Stationsgebied en het toekomstige Beurskwartier.

Wonen, winkelen, genieten en beleven
In Wonderwoods komen koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen, waaronder woningen voor mensen die werkzaam zijn in de publieke sector en atelierwoningen. Verder komt er ruimte voor kantoor, gezonde horeca, fitness en yoga, kleinschalige winkels en educatie. Bijzonder is Het Playlab, een uniek concept voor jong en oud op het snijvlak van technologie (virtual reality en 3D) en beeldende kunst. Inpandige fietsenstallingen en een kleine parkeergarage zorgen ervoor dat bewoners en bezoekers in Wonderwoods gemakkelijk hun auto of (elektrische) fiets kunnen parkeren.

Highlights Wonderwoods
Wij dragen maar al te graag ons steentje bij aan Wonderwoods. Wonderwoods is namelijk zoveel méér dan een adembenemend architectonisch concept. Het brengt de natuur terug in de stad Utrecht, met ‘levende gebouwen’ die gezonde stedelijke ecosystemen steunen en de synergie tussen flora, fauna en stadsbewoners voeden. Wonderwoods wordt een icoon voor de stad Utrecht en een wereldwijde inspiratiebron voor een hervonden balans tussen natuur en stadsleven.

Wonderwoods is een ontwikkeling in samenwerking met G&S Vastgoed.

Locatie
Utrecht

Programma
Ongeveer 400 woningen, 14.000 m2 kantoorruimte verdeeld over 11 verdiepingen, ca. 2.300 m2 gezonde voorzieningen zoals gezonde lunchplekken, koffiebars, restaurants in de plint inclusief sportschool direct voor de deur, ca. 2.800 m2 digitale kunstruimte 'Nowhere', een uniek dakpark inclusief een restaurant voor diner en lunch en een fietsenstalling en parkeergarage met e-oplaadpunten en een gedeelde mobiliteitshub.

Planning
De bouw is gestart in 2020 en Wonderwoods opent in 2024 voor de deur van Utrecht Centraal Station.

Website
www.wonderwoods.com