The Gallery

van incubatorfunctie tot huisvesting voor bedrijven.

Na een omvangrijke, gefaseerde metamorfose vinden technische start-ups én groeiende, kleine ondernemingen een inspirerende werkomgeving voor hun business in de vroegere Chemische Technologiefaculteit van de Universiteit Twente: The Gallery. Het voormalige gebouw is door ons herontwikkeld tot een 500 meter lange etalage voor kennisintensieve bedrijvigheid.

Bij de herontwikkeling van dit plangebied zijn wij uitgegaan van het bestaande laboratoriumgebouw. Dit gebouw is tot op het beton gestript en gesaneerd, waarna het een nieuwe geïsoleerde jas en een flexibele inrichting heeft gekregen.

Hardware, smartware en service
The Gallery staat op de scheiding tussen de universiteitscampus en het Business & Sciencepark - een ideale locatie voor een verbinding van onderwijs en bedrijfsleven. Het bevat hardware (fysieke ruimte om te ondernemen), smartware (directe toegang tot kennis, kapitaal en kunde) én service (voorzieningen als een receptie, parkeergarage, restaurant en grand café). Zo worden onderwijs, overheid en ondernemen op één plek samengebracht.

The Gallery Enschede is een initiatief in samenwerking met de UT, het bedrijfsleven en BTC.

Locatie
Enschede

Programma
11.000 m2 kantoor/ bedrijfsruimte