Oud Seyst

Wonen op een historische locatie, met modern comfort.

In het historische centrum van Zeist hebben wij in samenwerking met onze zusteronderneming KondorWessels Vastgoed te Amsterdam gewerkt aan een duurzaam en eigentijds project: Oud Seyst. Ons gezamenlijke project bestond uit de uitbreiding van het gemeentehuis (met circa 3.500 m2), negen woongebouwen bestaande uit 33 corporatie-appartementen, 64 koopappartementen, 3 grondgebonden woningen een ondergrondse parkeergarage met 200 parkeerplaatsen en de inrichting van het openbaar gebied. De kleinschalige gebouwen liggen speels in de groene openbare ruimte, direct grenzend aan het Walkartpark.

Namen van bekende Zeistenaren
De zeven kleinschalige woonblokken, waarvan de meeste drie woonlagen hebben, zijn zó geplaatst dat er doorkijkjes tussen de blokken ontstaan. De koopblokken hebben allemaal hun eigen naam, die verwijst naar belangrijke historische Zeistenaren: Zocher, Copijn, Stuivinga, Marsman, Kamperdijk en Mourot. De drie grondgebonden, eigentijdse herenhuizen zijn gebouwd onder de naam ‘De Meester’.

Woonblokken met eigen identiteit
Elk woonblok heeft zijn eigen identiteit, onder meer door de verschillende kleuren gevelstenen. Ook bestaan de woonblokken uit veel verschillende type appartementen die samen toch een harmonieus geheel vormen. Deze appartementen zijn allemaal gelijkvloers en zijn voorzien van een privé-buitenruimte.

Locatie
Zeist