Het Nieuwe Metterswane

Bouwen aan Nieuwe geschiedenis.

Nijmegen heeft als oudste stad van Nederland een aantal belangrijke ijkpunten, van Belvedère tot de Stevenskerk. Het Nieuwe Metterswane wordt één van de nieuwe herkenningspunten.

Met de komst van Het Nieuwe Metterswane krijgt het aangezicht van Nijmegen een metamorfose. En dat is nodig, want het huidige gebouw - wat inmiddels is gesloopt - was gedateerd. Veel Nijmegenaren vonden dan ook dat het gebouw niet de uitstraling had die hun stad verdient. De eerste reacties op de bouwplannen van het nieuwe projecten zijn daarom overwegend positief.

Belangrijk visitekaartje voor de stad
De nieuwbouw tegenover het centraal station krijgt vijf verschillende bouwhoogtes met daarin appartementen, kantoorruimte en andere commerciële functies. Dankzij deze verschillende functies, maar ook dankzij haar architectonisch hoogwaardige uitstraling wordt Het Nieuwe Metterswane een belangrijk visitekaartje voor de stad.

Stedenbouwkundige sleutelrol
In het stationsgebied Nijmegen komen dagelijks zo’n 50.000 treinreizigers en 30.000 busreizigers. Daarmee is het een belangrijke plek in de stad. En juist het mengen van economische activiteiten met wonen zorgt voor een levendig stationsplein waar mensen graag verblijven. Het Nieuwe Metterswane biedt daar het antwoord op. De werkfuncties zorgen voor activiteit overdag terwijl de woonfunctie ervoor zorgt dat het gebied ook ’s avonds niet verlaten is. Het project past daarmee in de ambitie van de gemeente Nijmegen om de entree tot de stad vanuit het treinstation aantrekkelijker te maken.

Locatie
Nijmegen

Programma
Maximaal 264 appartementen (waarvan 50 sociale huurappartementen), ca. 1.600 m2 aan commerciële functies, 2.000 m2 kantoorruimte, en een 2-laagse ondergrondse parkeergarage.

Website
www.metterswane.nl