Privacyverklaring TEST

FloriWorld

Resultaat in ontwikkeling

FloriWorld, het experience center van de sierteeltsector, is een beleving waar verwondering, bewondering en verbazing samen komen. KondorWessels Projecten behoort tot de initiatiefnemers en wil met deze ontwikkeling jaarlijks enkele honderdduizenden bezoekers inspireren. FloriWorld laat bezoekers ervaren en ontdekken wat bloemen en planten kunnen betekenen in het dagelijks- en sociale leven. De spectaculaire, leuke en leerzame experience maakt je bewust van de rol die bloemen en planten spelen in je welbevinden en gezondheid.

Het programma van FloriWorld bestaat uit ontspanning en spektakel, maar ook uit educatie, informatie en voorlichting. Het gebouw wordt een icoon en een beeldmerk van Nederland.

FloriWorld wordt ontwikkeld in Aalsmeer, de thuisbasis van de sierteeltsector en in de directe omgeving van Amsterdam en Schiphol. FloriWorld zal het groene gevoel aanwakkeren bij de vele (inter)nationale toeristen die deze regio bezoeken. Naast het toerisme wordt FloriWorld ook voor scholieren, studenten en zakelijke bezoekers een bijzonder uitje.

Met de ontwikkeling van FloriWorld wordt de gefaseerde ontwikkeling van het Green Trade Center, Agora en het experience center afgerond en is de bebouwing ‘af’. Het Green Trade Center (Waterdrinker) is met totaal 25.000m² aan planten, bloemen, potten en accessoires het grootste groen gerelateerde inkoopcentrum van Europa. Agora is een familiebedrijf in de sierteeltsector dat met deze ontwikkeling haar Nederlandse activiteiten centraliseert in Aalsmeer. Beide zijn recentelijk door KondorWessels Projecten en Boele & Van Eesteren gerealiseerd.

Locatie
Aalsmeer

Opdrachtgever
Royal FloraHolland, Dutch Experience Group, Bloemenbureau Holland

Architect
OZ

Ontwikkelaar
KondorWessels Projecten

Conceptontwikkelaar
Impeerium

Ga naar projectoverzicht Projecten in ontwikkeling