De Zaanse Oever

Moderne woningen met nostalgisch tintje.

De locatie hadden we al ruim twintig jaar in eigendom, en nu is hier aan de Kalverringdijk in Zaandam - even ten noorden van de Zaanse Schans - een prachtig nieuwbouwproject gerealiseerd: de Zaanse Oever. Van de negentien woningen hebben er zestien een voor de streek zo typerende houten gevel gekregen, de overige drie een stenen gevel. Alle woningen zijn gebouwd op ruime kavels met een weids uitzicht over de Kalverpolder en Engewormer. De huizen met een tuin aan de Zaan hebben de optie voor een eigen steiger - een droom voor iedere waterliefhebber.

Plek met een rijke geschiedenis
De Zaanse Oever is gebouwd op een plek die sporen draagt van een rijke geschiedenis vol molens en industrie. Om recht te doen aan deze geschiedenis wilden we De Zaanse Oever afstemmen op de Zaanse Schans. Het project is daarom gebaseerd op ‘afstemming met een omkering’: zoals bij de Zaanse Schans de bouw historisch is en de kleuren juist modern, zo is bij de Zaanse Oever de houtbouw niet historisch, maar de (aard)kleuren juist weer wél.

Programma: 19 moderne woningen (6 verschillende types) met een nostalgische Zaanse tint en een unieke twee-onder-een-kapwoning met een referentie naar de historische schuur van molen De Jonge Prins

Locatie
Zaandam

Programma
19 moderne woningen

Website
www.zaanseoever.nl