De Tuin van Elden

Dorps wonen in de stad.

Elden is misschien wel het best bewaarde geheim van Arnhem - de tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Op een voormalige Intratuin-locatie hebben wij hier de Tuin van Elden ontwikkeld. Het valt op door de kronkelende straten, het vele groen, de gebakken straatstenen, de variatie in architectuur en met name het grote gevoel van rust en geborgenheid.

Ontwikkelen mét de omgeving
De locatie was een beetje ‘verstopt’ achter de bestaande bebouwing. Dat maakte het terrein bijzonder geschikt om in samenspraak met omwonenden te herontwikkelen. Dat hebben we dan ook gedaan. Het plan is ontwikkeld samen met alle omwonenden, de Dorpsraad Elden en de gemeente Arnhem. Het resultaat: een kwalitatief hoogwaardige woonwijk met veel variatie in architectuur en aanbod. De Tuin van Elden is namelijk ‘opgeknipt’ in tien delen met ieder een eigen bouwstijl.

Bijzondere openbare ruimte
In alle delen is veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Er ligt bijvoorbeeld een parkzone middenin het plan, er zijn veel bomen geplant en iedere tuin is omzoomd door een haag. Ook zijn de straten zó ingericht dat automobilisten onderschikt zijn aan voetgangers en fietsers. Parkeren is opgelost met carports die vastzitten aan de woningen en met parkeerhoven achter de woningen. Daardoor is de auto in De Tuin van Elden nauwelijks zichtbaar.

Locatie
Arnhem

Programma
56 appartementen (zowel koop als huur), 185 grondgebonden woningen (sociale huurwoningen, betaalbare -, middeldure - én dure koopwoningen) en vrije kavels