Bartok

Van ‘not spot’ naar ‘hot spot’.

In het najaar van 2018 is vlakbij de hoofdwinkelstraat van Arnhem het gebouw Bartok opgeleverd.

Bijzondere ontwikkeling
Bartok is tot stand gekomen in een interactief ontwerpproces met de gemeente Arnhem en Barcode Architects. De ontwikkeling betrof de sloop van de bestaande bebouwing inclusief archeologisch bodemonderzoek en bodemsanering. Vervolgens is er maar liefst 9.500 m2 nieuw gebouwd: 62 huurappartementen (met een rechtstreekse toegang tot de achterliggende parkeergarage), een volwaardige supermarkt, twee winkelruimtes en een openbare doorgang naar parkeergarage Rozet. Door de binnenstedelijke ligging was bij de ontwikkeling en realisatie een goede planning, een goede logistieke afstemming én communicatie met zowel omwonenden als de gemeente van groot belang.

Gevel met een rijke diversiteit van elementen
Bartok valt op door haar eigentijdse architectuur waarbij de gevel door een rijke diversiteit van elementen een duidelijke eigen identiteit heeft. Maar niet alleen de buitenkant is uniek. De binnenkant met haar galerijen en binnentuin geven het gebouw een levendig karakter.

De omgeving
De omgeving rond het Bartokplein was tien jaar geleden nog een verloren gewaand stukje stad. Mede dankzij de komst van Bartok heeft deze uithoek zich nu ontpopt van ‘not spot’ tot ‘hot spot’.

Leuk wapenfeit: in september 2020 is Bartok door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Heuvelinkprijs, de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw.

Locatie
Arnhem

Programma
62 appartementen voor de verhuur vrije sector met een gemiddelde oppervlakte van 73m². Een aantal appartementen zijn ruimer (120 m²) en een aantal zijn kleiner (33 m²). Eén winkelruimte t.b.v. een supermarkt van 1.100 m², twee winkels van 100 m² en een entree naar de openbare parkeergarage.