Privacyverklaring TEST

Bartok Arnhem

Het resultaat van een eenvoudige aanpak

Een binnenstedelijke herontwikkeling

In het najaar van 2018 is het gebouw Bartok te Arnhem opgeleverd. Bartok maakt deel uit van de binnenstedelijke herontwikkeling van de zuidelijke binnenstad en ligt op zeer korte afstand van de hoofdwinkelstraat van Arnhem. Door de centrale ligging is een goede planning, een goede logistieke afstemming en communicatie met omwonenden en gemeente van groot belang geweest bij de ontwikkeling en realisatie. Een hele uitdaging waarbij we hebben laten zien dat we in staat zijn om (complexe) huisvestingsvraagstukken tot een goed einde te brengen. Het resultaat van een eenvoudige aanpak noemen we dat!

De ontwikkeling betrof de sloop van de bestaande bebouwing inclusief een archeologisch bodemonderzoek en bodemsanering met vervolgens de bouw van 9.500 m² nieuwbouw. Het gevarieerde programma omvat 62 huurappartementen, welke een rechtstreekse toegang hebben tot de achterliggende parkeergarage, een Albert Heijn, twee winkelruimtes, en een openbare doorgang naar de parkeergarage Rozet. Bartok valt op door haar eigentijdse architectuur waarbij de gevel een duidelijke eigen identiteit heeft met een rijke diversiteit van elementen waardoor het gebouw een aangename menselijke maat heeft gekregen. Niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant met haar galerijen en de binnentuin geven het gebouw een levendig en uniek karakter.

Locatie
Arnhem

Opdrachtgever
Reggeborgh

Architect
BARCODE Architects

Ontwikkelaar
KondorWessels Projecten

Aannemer
Bouwbedrijf Wessels Rijssen

Programma
62 appartementen voor de verhuur vrije sector met een gemiddelde oppervlakte van 73m². Een aantal appartementen zijn ruimer (120 m²) en een aantal zijn kleiner (33 m²). Eén winkelruimte t.b.v. een supermarkt van 1.100 m², twee winkels van 100 m² en een entree naar de openbare parkeergarage.

Ga naar projectoverzicht Projecten in ontwikkeling