Baandervesting

‘Nieuwe monumenten’ in het hart van Edam.

Daar waar vroeger de pakhuizen aan de Zuiderzee stonden, aan de rand van het historische centrum van Edam, wordt nu nieuwe woonruimte gecreëerd. Baandervesting is een kleinschalige nieuwbouwwijk die qua sfeer en uiterlijk aansluit bij het bestaande straatbeeld binnen de oude vestingwerken. De variatie in de hoogte van de woningen en de diversiteit in kappen, gevels en metselverbanden leveren een woonomgeving op die een organisch geheel vormt met het oude hart van Edam. De karaktervolle sfeer wordt nog eens benadrukt door het omringende water en de volwassen bomenrij aan de zuidzijde van Baandervesting.

Wijk voor iedere woonwens
De wijk bestaat uit 81 woningen. In het gevarieerde totaalontwerp bevindt zich voor iedere woonwens een geschikt type woning: er zijn herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen én appartementen van verschillende omvang. Zo heeft de historisch aandoende wijk Baandervesting straks starters, jonge gezinnen én doorstromers wat te bieden.

Baandervesting Edam is een ontwikkeling in samenwerking met BPD Ontwikkeling.

Locatie
Edam

Programma
81 woningen - 41 verschillende typen herenhuizen, 2 twee-onder-een-kapwoningen en 38 appartementen van verschillende omvang

Planning
Opgeleverd (eind 2023)

Website
www.nieuwbouw-baandervesting.nl